MH Priča

Meeting Halfway je onlajn platforma, gde se Evropa spaja. Na više evropskih jezika, uz fotografije, film i zvuk pričamo priče iz celog kontinenta .

Kako je sve počelo

Leto 2012: Nekoliko mladih novinara sastaje se u radionici. Njihov zadatak je da izmisle medijski projekat koji bi želeli da ostvare ako bi sve bilo moguće. Posle sat vremena oni su razvili osnovnu ideju: onlajn platforma za celu Evropu – sastanak na pola puta između evropskih zemalja, njihovih jezika i njihovih stanovnika. Na početku to je bila samo ideja.

I onda…

bilderseite

Proleće 2013: Odlučili smo da idemo do kraja. Pedeset mladih novinara iz cele Evrope nam se pridružuje i počinje da radi na svojim prvim pričama.

Leto 2013: Više od 100 prevodilaca takođe se pridružuje timu i počinje da prevodi priče sa jednog jezika na drugi, treći, sledeći…

Gradimo sajt. Prevodimo. Uređujemo. Organizujemo. Pratimo sve sa definitivno prevelikom količinom googledoc-sa.

1.septembar 2013: Idemo onlajn.

Šta će se sledeće desiti

Želimo da dalje objavljujemo zanimljive priče. Želimo privući pažnju, privući kapital, reči što više  divnih priča, napraviti jedan veliki sastanak, uspostaviti istinski evropski medijski prostor. Želimo da malo promenimo svet. I onda ćemo ići dalje.

Putovanje se nastavlja. Svi ste dobrodošli da nam se pridružite na ovom putu.

css.php

Nastavkom pregledavanja ove stranice slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Opcija kolačići (Cookies) na ovoj stranici postavljena je u svrhu poboljšavanja vašeg iskustva pregledavanja. Ako nastavite koristiti ovu stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili ako samo kliknete opciju "Prihvati" slažete se s ovim navedenim.

Zatvori